27. i 28. aprila

"Jahorina ekonomski forum 2017": Razvojne šanse malih ekonomija

image

Na dvodnevnom poslovnom skupu "Jahorina ekonomski forum 2017", koji se održava 27. i 28. aprila, više od 30 stranih i domaćih predavača s očekivanih 350 delegata, gostiju i predstavnika medija razmijeniće mišljenja i iskustva na temu unapređenja privrednog ambijenata RS.

Pod nazivom "Razvojne šanse malih ekonomija", forum će identifikovati komparativne prednosti Republike Srpske, otvoriti dijalog s predstavnicima države i privrede o izazovima s kojima se susreću i mogućim rješenjima. Drugi "Jahorina ekonomski forum" održava se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

"Republika Srpska pokušava u ovim tešim vremenima održati ekonomski rast i u tome je uspijevala zahvaljujući predanom radu njenih građana i vlasti. Brojni su naši napori da predstavimo naše potencijale u Kini, Rusiji i u drugim zemljama, što uvijek sa sobom otvara i nosi i veliki broj mogućnosti, ali i pitanja i problema. Od ovog foruma očekujem stručne odgovore kako da na najbolji mogući način odgovorimo na ta pitanja i prevaziđemo te probleme, a sve sa ciljem stvaranja boljeg ekonomskog ambijenta i konkretne koristi za građane i društvo", izjavio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Osnovna ideja na kojoj je i nastao prvi forum bilo je približavanje Srpske svim zainteresovanim investitorima. Napori foruma i dalje su na tome da se Republika Srpska, koja se nalazi u izuzetno konkuretnom okruženju prepozna kao područje atraktivno za investitore. Ovogodišnji skup na Jahorini otvoriće diskusiju o nekim novim modelima razvoja, finansiranja, novim industrijama, ali i kako iskoristiti ogroman potencijal mladih, uspješnih ljudi koji su ostali u zemlji.

"Jahorina ekonomski forum" ujedno okuplja sve relevantne učesnike u ekonomskim procesima, eksperte i predstavnike akademske zajednice, institucije, različite nivoe vlasti i privrednike, ne samo iz Republike Srpske i Bosne i Hercegovine nego i iz regiona. Forum je ujedno i jedinstvena prilika da se povede višeslojna diskusija o aktuelnoj ekonomskoj situaciji, razmijene dobra i loša iskutva i donesu zaključci i prijedlozi koji bi trebalo da pomognu u kreiranju novih politika i rješenja za unapređenje ekonomije. Ohrabruje što je broj zainteresovanih privrednika za ovaj forum svakim danom sve veći, što daje vjeru i potvrdu da forum ima potencijal da bude prepoznat kao mjesto susreta dobrih poslovnih ideja i rješenja.


Biznis.ba / NN

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Dijaspora investira

Nada u povratak: Almir Hodžić u Trnopolju proizvodi stočnu hranu

Almira Hodžića pronalazimo na farmi u Trnopolju. Posljednjih dana radi intenzivno na pripremama za izgradnju objekta i silosa koji će služiti za proizvodnju stočne hrane pri kompaniji FANA Arifagić.