Elektroprivreda BiH

Bez snabdijevanja električnom energijom više hiljada domaćinstava u FBiH

image Elektroprivreda BiH

Nakon što je sinoć otklonjen kvar na 10 kV dalekovodu Kamenica, nema zastoja u napajanju dalekovoda na području Zeničko-dobojskog kantona.

Kako navode iz Elektroprivrede BiH u toku je saniranje kvarova na niskonaponskoj mreži.

U Tuzlanskom kantonu bez napajanja električnom energijom trenutno su dalekovodi na području Živinica, Gračanice, Općine Doboj Istok, Kladnja i grada Tuzle.

Bez snabdijevanja je oko 5.300 kupaca. U Srednjobosanskom kantonu problemi su sa snabdijevanjem 67 kupaca u Donjem Vakufu.

Zbog kvarova na dijelovima 10 kV dalekovoda Lukomir i Bradina, bez električne energije je još uvijek oko 250 kupaca na području Konjica.

Snabdijevanje u Unsko-sanskom kantonu je stabilno uprkos pogoršanju vremenskih uslova.

Ekipe Elektrodistribucije Bihać rade na otklanjanju kvara na odcjepu 10 kV dalekovoda Zgon. Situacija na niskonaponskoj mreži u Kantonu Sarajevo je stabilizovana i nema najava kvarova u povećanom obimu.

U protekla 24 sata zaprimljeno ih je 200. Zbog problema s napajanjem 10 kV dalekovoda na području općina Stari Grad, Novi Grad, Hadžići, Vogošća, Ilidža i Ilijaš, bez električne energije je oko 770 kupaca.

Iz Elektrodistribucije Sarajevo upućuju apel građanima da u slučaju pada nadzemnih vodiča, odmah pozovu Informativni centar na besplatni telefon 080 020 133 i da, do dolaska elektromonterske ekipe, ne prilaze mjestu kvara.


Biznis.ba / AA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Dijaspora investira

Nada u povratak: Almir Hodžić u Trnopolju proizvodi stočnu hranu

Almira Hodžića pronalazimo na farmi u Trnopolju. Posljednjih dana radi intenzivno na pripremama za izgradnju objekta i silosa koji će služiti za proizvodnju stočne hrane pri kompaniji FANA Arifagić.