Aida Zubčević

VIDEO: Kafastrofalna politička atmosfera guši privatni sektor

image Aida Zubčević

Predsjednica Udruženje poslovnih žena u BiH i vlasnica privatne firme Aida Zubčević, gostujući u Dnevniku TV1, ocijenila je lošim ambijent za rad i razvoj privatnog sektora u našoj državi. Dodatno ga otežava činjenica da se postojeća zakonska regulativa ne provodi, upozorila je ona.

Konstantne političke tenzije negativno utiču na poslovnu klimu u BiH

"BiH je najsiromašnija država u Evropi, a zbog lošeg političkog rejtinga opada i rejting države uopšte, a samim tim i nas kada pokušamo nešto izvrsti", kazala je Zubčević.

Podsjetila je takođe na nedavna istraživanja koja su pokazala da je BiH prema uslovima za razvoj ženskog poduzetništva na 51. mjestu, te da se iznad naže države nalazi Makedonija, kao zadnja zemlja našeg regiona, koja je na 30. mjestu.

Govoreći o reformama koje vlasti u BiH provode, Zubčević je navela da su one bolne, kao i sve druge reforme.

"Međutim, smeta mi činjenica da ovdje reforme ne idu u paketu. Ako donosite zakon o radu, onda njega moraju pratiti neki socijalni zakoni", poručila je ona.

Izlaz iz nepovoljnog poslovnog ambijenta vidi u formuli - prestanak kritikovanja i početak predlaganja rješenja.

"Takođe, prestanak gledanja od koga dolazi to rješenje - da li je ono od pozicije ili opozicije. Dakle, mi smo u situaciji u kojoj nam trebaju rješenja, a ne da se pitamo od koga ona dolaze", istakla je, između ostalog, Zubčević.Biznis.ba / Vijesti.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.