Kompanije

Pogoni Bire šansa za nove proizvodne investicije u Bihaću

image

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić i šef Odsjeka za upravljanje lokalnim razvojem Nijaz Lipovača posjetili su danas pogone firme Bira Bihać kako bi sagledali privredni potencijal na području Grada Bihaća koji se može staviti u funkciju svakom zainteresiranom investitoru.

Direktorica Bire Bihać Arijana Jašarević je Fazlića i Lipovaču upoznala o trenutnom stanju u toj firmi i proizvodnim pogonima koji se mogu ponuditi potencijalnim investitorima.

Firma Bira Bihać obuhvata više od 30.000 m2 zatvorenog prostora i isto toliko zemljišta koje ima sve potrebne infrastrukturne pogodnosti, među kojima i jeftiniju električnu energiju.

Fazlić je iskazao spremnost Gradske uprave da uz saglasnost vlasnika pokušaju ponuditi taj prostor kao pogodno mjesto za investiciju jer je riječ o prostoru koji je pogodan za početak proizvodnje ili možda kao carinska zona.

Direktorica Jašarević je istakla da Bira ima interesantne ponude i sasvim sigurno je da će podrška gradonačelnika biti od pomoći, to je korak naprijed kako bi se pogoni ovog preduzeća ponovo stavili u funkciju na način koji to investitor bude želio, saopćeno je iz Kabineta gradonačelnika Bihaća.


Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Ideje pretoči u drvo

Nusret Merdanić je posljedni čuvar drvorezbarskog zanata u Krajini

Nusret Merdanić (60) iz Bihaća pet decenija se bavi duborezom kojeg je učio od svog oca.