Od 10. do 17. marta

Studenti elektrotehnike iz inostranstva na EESTEC Startup Labu u Sarajevu

image

Udruženje studenata elektrotehnike Evrope EESTEC, lokalni komitet Sarajevo, ove godine u periodu od 10. do 17. marta ugostit će 12 studenata elektrotehnike iz različitih dijelova Evrope, koji će u potrazi za novim znanjima i vještinama biti učesnici prve EESTEC Startup Lab radionice.

EESTEC Startup Lab je prva internacionalna startup radionica EESTEC LC Sarajeva, koja pored okupljanja ambicioznih članova Udruženja studenata elektrotehnike Evrope EESTEC, ima za cilj pokazati mladima kako da realizuju svoje poslovne ideje. Realizacija će se ogledati u kreiranju originalnih web aplikacija.

Akademski dio radionice je podijeljen u tri dijela. U prvom dijelu učesnici će osmisliti originalne ideje i zajedno s mentorima odabrati tri, te biti podijeljeni u timove.

Drugi dio radionice daje priliku učesnicima da ovladaju vještinama programiranja u popularnom razvojnom okruženju Ruby on Rails, u kojem će razviti prototip svoje web aplikacije.

I naposljetku će naučiti kako da svoj proizvod prezentiraju na pravi način i uspješno plasiraju na tržište.

Lokalni komitet Sarajevo je svake godine organizuje niz značajnih projekata lokalnog i internacionalnog karaktera, kao što su stručne radionice, soft skills treninzi, kulturne razmjene i sajmovi zapošljavanja, a sve s ciljem da studentima ponudi mogućnost usavršavanja komunikacionih, prezentacionih, organizacionih, poslovnih, tehničkih i mnogih drugih vještina.

EESTEC Startup Lab kao i dosadašnji internacionalni projekti koje je organizovao EESTEC LC Sarajevo, biti će prilika da se studenti elektrotehnike iz različitih zemalja Evrope upoznaju sa bogatom historijom i kulturom Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

EESTEC LC Sarajevo ovom prilikom također poziva sve kompanije koje žele da se promovišu kroz ovu radionicu, da nam se jave za našu poslovnu ponudu.

EESTEC Startup Lab-Light up your idea! je prilika za “osvjetljenje” ideja mladih i ambicioznih ljudi.

(24sata.info)

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.