Prvi zajednički projekat

Na Internacionalnom Burch Univerzitetu otvorena SASE učionica

image Foto: AA

Na Internacionalnom Burch Univerzitetu danas je svečano otvorena učionica, koja je opremljena uz pomoć Sarajevske berze (SASE), kao rezultat saradnje SASE i tog univerziteta, javio je novinar agencije Anadolija.

Generalni direktor SASE Tarik Kurbegović istakao je da je ovaj projekat produkt saradnje Burch Univerziteta i SASE.
 
„Ovom projektu prethodilo je potpisivanje memoranduma o saradnji, za kojeg nismo htjeli da bude samo na deklarativnom nivou, već da imamo konkretan projekat. Otvaranje ove učionice je naš prvi zajednički projekat, koji će ovdje upražnjavati poseban modul po pitanju edukacije tržišta, kapitala i novca. Jedinstven je u Bosni i Hercegovini kada je riječ o praktičnom i teoretskom dijelu nastave“, kazao je Kurbegović za agenciju Anadolija, najavivši realizaciju više projekata sa ovim Univerzitetom.
 
Rektor Univerziteta Burch prof. dr. Huseyin Padem istakao je da se kvaliteta obrazovanja u svijetu povećava, a jedan od bitnijih aspekata kvalitete obrazovanja je upravo praktična nastava.
 
„Na polju finansija i kapaciteta u Bosni i Hercegovini najvažnija je upravo berza. Željeli smo upoznati učenike i nastavno osoblje sa ovdašnjim kompanijama i tu nam je pomogla SASE. Opremili su učionicu i obezbijediće praktičnu i teoretsku nastavu za naše učenike i nastavničko osoblje“, kazao je Padem, te izrazio zahvalnost Sarajevskoj berzi na ovom ozbiljnom koraku.

 

(Biznis.ba/AA)

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Pokrenuo biznis u Živinicama

VIDEO / Suad Bešlić: Čovjek koji se vratio kako drugi ne bi otišli

U okviru USAID Projekta "Jačanje uloge dijaspore u ekonomskom razvoju BiH" predstavljena je videopriča o Suadu Bešliću, poduzetniku koji se vratio iz Njemačke da bi pokrenuo biznis u Živinicama.