pozitivno

BiH primljena u punopravno članstvo Međunarodnog policijskog udruženja

image

Na 20. svjetskom Kongresu Međunarodnog policijskog udruženja (IPA) koji je održan u Izraelu Sekcija Bosne i Hercegovine je primljena u punopravno članstvo. Time se bh. policajcima otvaraju vrata diljem svijeta u vidu profesionalnog usavršavanja, natjecanjima koja unapređuju ...

...  prijateljske odnose i uopće obogaćuju život svakog policijskog službenika, saopćeno je iz Granične policije BiH.
 
Međunarodno policijsko udruženje broji više od 400.000 članova u 63 zemlje svijeta.
 
Uručivanjem certifikata punopravne članice predsjedniku Sekcije BiH Miri Sučiću i glavnom sekretaru Predragu Simeunoviću (pripadnicima Granične policije BiH) od predsjednika IPA-e Pierrea Martina Moulina potvrđeno je naše punopravno članstvo u Međunarodnoj policijskoj organizaciji s pravom glasa.
 
Svoje prve korake IPA u Bosni i Hercegovini je napravila 2007. godine kada je formiran prvi IPA klub Hercegbosanske županije. Danas ova organizacija u BiH ima sedam klubova te ima tendenciju stalnog širenja i formiranja klubova na cijelom teritoriju BiH.
 
Od formiranja IPA-e u BiH Granična policija i njeno rukovodstvo je prepoznalo plemenite ideje ove strukovne nevladine organizacije pomažući im na razne načine na čemu su im članovi udruženja neizmjerno zahvalni, navodi se u saopćenju Granične policije BiH.

 

Biznis.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.