pozitivno

BiH primljena u punopravno članstvo Međunarodnog policijskog udruženja

image

Na 20. svjetskom Kongresu Međunarodnog policijskog udruženja (IPA) koji je održan u Izraelu Sekcija Bosne i Hercegovine je primljena u punopravno članstvo. Time se bh. policajcima otvaraju vrata diljem svijeta u vidu profesionalnog usavršavanja, natjecanjima koja unapređuju ...

...  prijateljske odnose i uopće obogaćuju život svakog policijskog službenika, saopćeno je iz Granične policije BiH.
 
Međunarodno policijsko udruženje broji više od 400.000 članova u 63 zemlje svijeta.
 
Uručivanjem certifikata punopravne članice predsjedniku Sekcije BiH Miri Sučiću i glavnom sekretaru Predragu Simeunoviću (pripadnicima Granične policije BiH) od predsjednika IPA-e Pierrea Martina Moulina potvrđeno je naše punopravno članstvo u Međunarodnoj policijskoj organizaciji s pravom glasa.
 
Svoje prve korake IPA u Bosni i Hercegovini je napravila 2007. godine kada je formiran prvi IPA klub Hercegbosanske županije. Danas ova organizacija u BiH ima sedam klubova te ima tendenciju stalnog širenja i formiranja klubova na cijelom teritoriju BiH.
 
Od formiranja IPA-e u BiH Granična policija i njeno rukovodstvo je prepoznalo plemenite ideje ove strukovne nevladine organizacije pomažući im na razne načine na čemu su im članovi udruženja neizmjerno zahvalni, navodi se u saopćenju Granične policije BiH.

 

Biznis.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Uzgoj lješnjaka

Najisplativiji oblik poljoprivredne proizvodnje na koji se rijetki odlučuju

Uzgoj lješnjaka mnogo je isplativiji od bilo koje druge poljoprivredne kulture, budući da kilogram očišćenih lješnjaka na tržištu u prosjeku košta 20 KM, a neočišćenih dvostruko manje. No, iako je njegova proizvodnja veoma unosan posao, uzgoj lješnjaka na našim prostorima i dalje je poprilična nepoznanica.