Banjalučka berza

Otkazana emisija trezorskih zapisa u iznosu 15 miliona KM

image Banjalučka berza

Ministarstvo finansija danas je stavilo van snage emisiju trezorskih zapisa u iznosu od 15 miliona KM koja je bila najavljena za utorak, 10. april.

Nakon analize priliva sredstva u budžet Republike Srpske, Ministarstvo finansija je odlučilo da stavi van snage rješenje o emisiji trezorskih zapisa i time otkaže ovu aukciju, jer je zaključeno da u ovom periodu nisu potrebna dodatna sredstva za finansiranje budžetskih izdataka, saopšteno je iz Ministarstva.

"Ovo je treći put u godini da Ministarstvo finansija odustaje od planirane aukcije trezorskih zapisa, u ukupnom iznosu 40 miliona KM", navodi se u saopštenju.

Od početka godine Republika Srpska je izmirila 45 miliona KM po dospjelim trezorskim zapisima, a još 13 miliona KM isplaćeno je danas za trezorske zapise koji dospijevaju u ponedjeljak, 9. aprila.

Ranija isplata je izvršena zbog predstojećih praznika.

Biznis.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.