Berze

Sedmični promet Banjalučke berze 1,2 miliona KM

image

Na ovosedmičnom trgovanju na Banjalučkoj berzi ostvaren je promet od 1.235.122,45 KM, kroz 184 transakcija.

Akcijama na službenom berzanskom tržištu – segment fondova ostvareno je 597,11 KM što predstavlja 0,05 posto od ukupnog ovosedmičnog prometa.

Na službenom berzanskom tržištu – lista B najveći promet u ovoj sedmici imale su akcije Telekoma Srpske a.d. Banja Luka, kojima se trgovalo u vrijednosti od 160.323,61 KM. Prosječna cijena akcija na kraju ove sedmice bila je 1,09 KM.

Kod akcija na službenom berzanskom tržištu – segment fondova najveći promet u ovoj sedmici imale su akcije AZIF u preoblikovanju Polara invest fond a.d. Banja Luka, kojima se trgovalo se u vrijednosti od 366,00 KM. Prosječna cijena akcija na kraju ove sedmice bila je 3,00 KM.

Obveznicama je ostvaren promet od 681.102,88 KM, što predstavlja 55,14 posto ukupnog ovosedmičnog prometa. Najveći promet je ostvaren obveznicama Republika Srpska - izmirenje ratne štete 11 kojima se trgovalo u vrijednosti od 601.453,40 KM.

Kod akcija na slobodnom tržištu najveći promet u ovoj sedmici imale su akcije preduzeća Semberija PD a.d. Bijeljina, kojima se trgovalo se u vrijednosti od 278.708,80 KM. Prosječna cijena akcija na kraju ove sedmice bila je 0,08 KM.

Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Vozač ratraka

Nihad Rezibegović godinama uređuje staze na Bjelašnici: Ovaj posao zahtijeva hrabrost i iskustvo

Kada žičare stanu i ljubitelji zimskih sportova odu da se ugriju i odmore, onda na padine Bjelašnice dolazi sasvim drugačija ekipa. Umjesto da skijaju, oni ratrakom pripremaju staze za skijaše. Imali smo privilegiju provozati se i "urediti" jednu stazu s Nihadom Reizbegovićem, iskusnim uposlenikom preduzeća ZOI'84 i šefom baze.