Berze

Sedmični promet Banjalučke berze 1,2 miliona KM

image

Na ovosedmičnom trgovanju na Banjalučkoj berzi ostvaren je promet od 1.235.122,45 KM, kroz 184 transakcija.

Akcijama na službenom berzanskom tržištu – segment fondova ostvareno je 597,11 KM što predstavlja 0,05 posto od ukupnog ovosedmičnog prometa.

Na službenom berzanskom tržištu – lista B najveći promet u ovoj sedmici imale su akcije Telekoma Srpske a.d. Banja Luka, kojima se trgovalo u vrijednosti od 160.323,61 KM. Prosječna cijena akcija na kraju ove sedmice bila je 1,09 KM.

Kod akcija na službenom berzanskom tržištu – segment fondova najveći promet u ovoj sedmici imale su akcije AZIF u preoblikovanju Polara invest fond a.d. Banja Luka, kojima se trgovalo se u vrijednosti od 366,00 KM. Prosječna cijena akcija na kraju ove sedmice bila je 3,00 KM.

Obveznicama je ostvaren promet od 681.102,88 KM, što predstavlja 55,14 posto ukupnog ovosedmičnog prometa. Najveći promet je ostvaren obveznicama Republika Srpska - izmirenje ratne štete 11 kojima se trgovalo u vrijednosti od 601.453,40 KM.

Kod akcija na slobodnom tržištu najveći promet u ovoj sedmici imale su akcije preduzeća Semberija PD a.d. Bijeljina, kojima se trgovalo se u vrijednosti od 278.708,80 KM. Prosječna cijena akcija na kraju ove sedmice bila je 0,08 KM.

Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Priča o uspjehu

Violeta: Najbolji primjer kako vrijednim radom i inovacijama uspjeti u našim uslovima privređivanja

Kompanija Violeta iz Gruda vjerovatno je najpozitivnija poslovna priča u našoj zemlji u posljednjih petnaestak godina. Sami počeci su bili izazovni i teški, ali uz dobre i pravovremene poslovne odluke ubrzo su postali lideri u kategoriji higijenskih potrepština. Nedavno smo ih posjetili sa željom da saznamo tajnu njihovog uspjeha.