135 transakcija

Obveznice RS-a uvećale sedmični promet Banjalučke berze

image

Na ovosedmičnom trgovanju na Banjalučkoj berzi ostvaren je promet od 25.525.286,58 KM, kroz 135 transakcija.

Akcijama na službenom berzanskom tržištu – segment fondova, ostvareno je 8.847,12 KM, što predstavlja 0,03 posto od ukupnog ovosedmičnog prometa.
 
Na službenom berzanskom tržištu – lista B, najveći promet u ovoj sedmici imale su akcije Nove banke a.d. Banja Luka, kojima se trgovalo u vrijednosti od 110.200 KM. Prosječna cijena akcija na kraju ove sedmice bila je 0,551 KM, čime je ostvaren rast od 0,18 posto u odnosu na kraj prošle sedmice.
 
Kod akcija na službenom berzanskom tržištu – segment fondova, najveći promet u ovoj sedmici imale su akcije ZAIF u preoblikovanju Bors invest fond a.d. Banja Luka, kojima se trgovalo  u vrijednosti  6.550 KM. Prosječna cijena akcija na kraju ove sedmice bila je 1,31 KM, čime je ostvaren rast od 10,08 posto u odnosu na kraj prošle sedmice.
 
Obveznicama je ostvaren promet od 25.346.848,41 KM, što predstavlja 99,30 posto ukupnog ovosedmičnog prometa. Najveći promet je ostvaren obveznicama Republika Srpska kojima se trgovalo u vrijednosti od 25.000.000 KM.
 
Kod akcija na slobodnom tržištu najveći promet u ovoj sedmici imale su akcije emitenta Krajina GP a.d. Banja Luka, kojima se trgovalo  u vrijednosti od 7.816 KM. Prosječna cijena akcija na kraju ove sedmice bila je 1,60 KM.
 
Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
S ljubavlju iz Dohe

Amar Hromo, bh. arhitekta koji "gradi" Katar: Naši inžinjeri su ovdje sve cjenjeniji

Amar Hromo je sarajevski arhitekta koji živi i radi u glavnom gradu Katara, a u tu daleku zaljevsku zemlju je prije tri godine došao kako bi stekao iskustvo u svom poslu. Danas radi na projektima vrijednim više milijardi dolara. U slobodno vrijeme putuje po svijetu, rado se vraća u Sarajevo i preporučuje svima da dođu raditi u Katar.