Nova pravila plasmana

IRB smanjuje kamate na stambene kredite

image Foto: NN

Investiciono razvojna banka RS smanjuje kamatne stope za stambene kredite iz Fonda stanovanja RS nakon što su na Vladi danas usvojena nova pravila plasmana, saopšteno je na pres konferenciji Vlade RS.

Kako je istakla Snježana Vujnić, direktor IRB-a, svi koji budu dizali stambene kredite preko Fonda kojim upravlja IRB, mogu očekivati fiksnu kamatnu stopu u visini od 3,6 do 4,2 odsto.

Kako je pojasnila, prva kamatna stopa utvrđena je za benificiranu grupu, dok će ostali građani moći dizati kredite po kamatnoj stopi od četiri odnosno od 4,2 odsto.

Osim toga, kako je navela, svi postojeći korisnici će do maja dobiti takođe preračun na nove uslove. Pojasnila je da je za nove uslove određen maj jer IRB vjeruje da će biti potrebno mjesec dana da se svim 10.000 korisnika preračunaju krediti na nove uslove.

Tako će, primjera radi, lice koje je diglo stambeni kredit 2008. godine po kamatnoj stopi od šest odsto, po novim uslovima plaćati manji iznos na kamate u visini od 55 maraka na mjesečnom nivou.

Kamatne stope biće niže i za ostale korisnike, a više detalja će biti poznato uskoro.


Biznis.ba / NN

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.