astanak Stalnog odbora za finansijsku stabilnost

Prioritet usvajanje novog zakona o osiguranju depozita u bankama u BiH

image Centralna banka BiH

Redovni sastanak Stalnog odbora za finansijsku stabilnost održan je danas u Sarajevu, a u fokusu njegovih sudionika bile su reforme u finansijskom sektoru.

Pored opće ocjene o stabilnosti bankarskog sektora, na sastanku je razgovarano o reformama u finansijskom sektoru koje su u prethodnom periodu realizirane, kao i o unapređenju saradnje i razmjene informacija članica Stalnog odbora za finansijsku stabilnost.

Istaknuto je da je, radi dalje harmonizacije zakonskog okvira za poslovanje banaka, naročito važno usvajanje novog Zakona o osiguranju depozita u bankama u BiH. 

Današnjim sastankom predsjedavao je guverner Centralne banke Bosne i Hercegovine (CBBiH)  Senad Softić, a prisustvovali su predstavnici Ministarstva finansija i trezora Bosne i Hercegovine, Ministarstva finansija Federacije BiH, Ministarstva finansija Republike Srpske, predstavnik Agencije za bankarstvo RS, direktor Agencije za bankarstvo FBIH i direktor Agencije za osiguranje depozita BiH, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću CBBiH.

Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.