Finansijska pomoć

Rusija spašava treću privatnu banku u 2017.

image

Centralna banka Rusije pokrenula je proceduru za spasavanje jedne od najvećih privatnih banaka u toj zemlji, Promsvjaz banke.

Promsvjaz banka se, kao deveti najveći kreditor u Rusiji sa aktivama u vrijednosti od 1.300 milijardi rubalja (22 milijarde dolara), smatra “sistemski važnom” po nacionalni finansijski sistem, saopštila je centralna banka, a prenosi agencija AP.

Centralna banka je imenovala i privremene upravnike za kontrolu nad Promsvjaz bankom, i najavila je finansijsku pomoć za podršku njenoj likvidnosti.

To je treća velika privatna banka koja je ove godine u Rusiji ušla u program spasavanja, nakon što je slična situacija zadesila banku Otkritie i B&N banku, navodi američka agencija.

“Promsvjaz banka nastavlja da radi normalno, da ispunjava obaveze i sklapa nove sporazume”, navodi se u saopštenju centralne banke Rusije.


Biznis.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.