Licitacija zakazana za 30. januar

Na prodaju zgrada "Banke Srpske"

image Banka Srpske

Imovina „Banke Srpske“ u likvidaciji ponovo će biti ponuđena na prodaju na licitaciji zakazanoj za 30. januar 2018. godine, a novina je da će se nepokretna imovina sada moći kupiti po deset odsto nižoj cijeni od procijenjene, dok će se pokretne stvari prodavati po cijeni koja je 20 odsto niža od procijenjene.

Najvrijednija imovina za koju će se tražiti kupac na drugoj licitaciji je glavna zgrada banke sa opremom u Banjaluci, čija procijenjena vrijednost iznosi 8,48 miliona KM, a potencijalni kupci će moći da je kupe za  7,6 miliona KM.

Pored poslovne zgrade banke, na prodaju će biti ponuđen Banjsko rekreativni centar Srpske Toplice (Šeher) čija je procijenjena vrijednost 2,71 miliona KM, kao i poslovna zgrada banke sa opremom u Bihaću čija procijenjena vrijednost iznosi 1,97 miliona KM.

Na prodaju će u januaru biti ponovo ponuđeno i nekoliko poslovnih prostora i poslovnih zgrada vrijednih od nekoliko desetina hiljada maraka do nekoliko stotina hiljada KM.

Pored nepokretne imovine, na prodaju će biti ponuđene i brojne pokretne stvari, među kojima su automobili, poljoprivredne mašine, računarska oprema, namještaj i drugo.

„Na drugoj licitaciji nova prodajna cijena iznosi 90 odsto od procijenjene vrijednosti za nekretnine, a za pokretne stvari 80 odsto od procijenjene vrijednosti i to je najniža cijena ispod koje se imovina ne može prodati na drugoj licitaciji“, navodi se u oglasu koji je danas objavljen.

Na prvoj licitaciji, koja je održana 30. novembra, „Banka Srpske“ uspjela je da proda samo računar i kancelarijski materijal za 1.000 KM.

"Banka Srpske" je zbog lošeg poslovanja likvidirana, kao što je i "Bobar banka". To su dvije banke u Republici Srpskoj koje su propale a da niko zbog toga još nije odgovarao, a brojna preduzeća i pojedinci su pretrpjeli velike štete.

Biznis.ba / Capital

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.