Karlheinz Dobnigg

Raiffeisen banka obilježila 25 godina stabilnog poslovanja na bh. tržištu

image Karlheinz Dobnigg

Zadovoljstvo nam je što smo slijedeći našu poslovnu strategiju tokom svih ovih godina stekli epitet jedne od vodećih finansijskih institucija sa snažnom tržišnom pozicijom. Naši dobri poslovni rezultati proizlaze iz kontinuiranog prilagođavanja naše ponude očekivanjima i zahtjevima klijenata, a naš jak brend je ključni pokretač naše vrijednosti i daje klijentima osjećaj pouzdanosti, sigurnosti, povjerenja i partnerstva.

Izjavio je to večeras u Sarajevu, tokom druženja s predstavnicima medija, predsjednik Uprave Raiffeisen banke Karlheinz Dobnigg, na kraju godine u kojoj Raiffeisen obilježava 25 godina stabilnog i uspješnog poslovanja na bh. tržištu.

Praćenje tržišnih trendova je kontinuirana orjentacija Raiffeisen banke, pri čemu savremeni trend digitalizacije za Banku predstavlja izazov.

U cilju modernizacije Banka radi i na preuređenju svoje široke mreže poslovnica, usklađujući je sa standardima koje digitalizacija postavlja. Da je na pravom putu, kako je rekao Dobnigg, potvrđuje nagrada "Najbolja digitalna banka u BiH za 2017" koju je Raiffeisen banci dodijelio renomirani magazin Global Finance.

- Slijedeći našu strategiju održivosti nastojimo klijentima biti fer partner i ponuditi im odgovarajuća rješenja u skladu s razvojem njihovog poslovanja. Samo ovakav uzajamni odnos koji se zasniva na međusobnom povjerenju može rezultirati uspjehom za obje strane. Također, u skladu sa spomenutom strategijom, nastojimo naš uspjeh podijeliti sa zajednicom u kojoj poslujemo te me posebno raduje što smo samo tokom ove godine bili u prilici podržati 95 projekata iz oblasti humanitarnog djelovanja, obrazovanja, sporta, kulture i ekologije - naglasio je Dobnigg.

Dodao je da će aktivnosti Raiffeisen banke u predstojećem periodu biti usmjerene na prihvaćanje izazova koje postavljaju trendovi digitalizacije, uz fokus na inovativnost, te na proaktivan i personaliziran pristup klijentu.Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.