"Top 1.000 World Banks"

Sberbank na vrhu liste magazina "The Banker"

image

Sberbank je preuzela vodstvo među bankama Rusije, centralne i istočne Evrope na listi najvećih svjetskih banaka po rangiranju magazina The Banker. Sberbank se podigla 15 pozicija u odnosu na prošlu godinu i sada zauzima 36. mjesto.

Lista "Top 1.000 World Banks" kreira se na godišnjem nivou i uključuje 1.000 najvećih banaka u svijetu na osnovu osnovnog kapitala. Osnovni kapital Sberbanke povećan je za 47 posto u protekloj godini. 

Ruske banke, zajedno s brazilskim i indijskim, znatno su poboljšale svoje pozicije na listi u odnosu na prethodnu godinu. Po podacima magazina The Bankar, ukupni profit ruskih banaka povećan je više od 4,5 puta (za 369 posto) na 14,6 milijardi dolara u 2016., saopćeno je iz Sberbank BH.


Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Kvalitet i poštovanje rokova

Modna konfekcija "Kristin Mod": Proizvodi iz Lopara idu u Pariz

Modna konfekcija „Kristin Mod“ iz Lopara mogla bi zaposliti 20 novih radnika. Konkurs je stalno otvoren, kaže Obradin Božić, zamjenik direktora u ovom preduzeću koje zapošljava trenutno 65 radnika, uglavnom žensku radnu snagu. Vlasnik fabrike je Ratko Saković, koji živi u Parizu. Osim ove, Saković ima još dvije fabrike, u Karakaju kod Zvornika „Tisa Mod“ sa 80 radnika i fabriku u Zvorniku „Kristijan Lavis“ sa 45 radnika.