Lazo Đurđević

U stečaju Bobar banke prijavljeno 570 povjerilaca

image

U postupku stečaja Bobar banke u Bijeljini potraživanja je prijavilo 570 povjerilaca, od čega su do sada obrađena 302 zahtjeva, rekao je danas stečajni upravnik Lazo Đurđević.

U pauzi prvog ispitnog ročišta pred Okružnim privrednim sudom u Bijeljini Đurđević je rekao novinarima da je nezahvalno govoriti o tome koliko je dugovanja priznato i koliko će ih biti izmireno dok se ne održi izvještajno ročište i ne formiraju skupština i odbor povjerilaca.

On je istakao da banka ima solidno sredstava i da će se novac i dalje obezbjeđivati naplatom potraživanja i unovčavanjem pokretne imovine i nekretnina u njenom vlasništvu.

"Biće dosta parnica, oni koji imaju potraživanja pokušavaju da izdejstvuju neko obezjeđenje koje, prema mom mišljenju, nije prema zakonu i koja neću priznati", rekao je Đurđević.

Prema njegovim riječima, kada bi se to iščistilo, onda bi moglo početi namirivanje i do petog isplatnog reda u kojem su, uglavnom, fizička lica.

Stečajni upravnik Bobar banke je naveo da je ostatak duga prema Agenciji za osiguranje između tri i četiri miliona maraka.

Prvo ispitno ročište održano je u sudnici Osnovnog suda u Bijeljini jer Okružni privredni sud nema dovoljno veliku prostoriju za ročište kojem je danas prisustvovalo više od stotinu povjerilaca.

Ispitivanje svih prijavljenih potraživanja obavlja se pojedinačno, za povjerioce koji od banke potražuju od nekoliko hiljada do nekoliko miliona maraka.Biznis.ba / SRNA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.